Allmän pension Almedalen Okategoriserade

Mats Persson (L) i Heta stolen

Under Äldreforum i Almedalen kommer representanter för samtliga partier i pensionsgruppen att frågas ut. Pensionsgruppen består av ledamöter från de partier som ingick överenskommelsen om det nuvarande pensionssystemet, C, KD, L, M och S samt numera även MP eftersom de sitter i regering.

Först ut i heta stolen var Mats Persson från Liberalerna med Artur Ringart som utfrågare.

IMG_1147
Mats Persson (L) från pensionsgruppen

Han kunde berätta att de viktigaste reformer som L vill se är förbättringar för ensamstående kvinnliga pensionärer genom höjt bostadstillägg och möjlighet att dela pensionen vid skilsmässa. Han vill även se att fler kan jobba längre och vill därför att den så kallade LAS-åldern – den ålder vid vilken arbetsköparen kan säga upp en anställd utan saklig grund – till 69.

En nyhet var att även L planerar att lägga fram förslag för att minska skillnaden i skatt mellan pension och lön.

På fråga från publiken (d.v.s. undertecknad) om han kan tänka sig att införa en garanti i premiepensionssystemet för dem som utsätts för bedrägerier och får sina premiepensionspengar stulna svarade han dock något svävande att det kanske skulle kunna vara möjligt.

0 kommentarer på “Mats Persson (L) i Heta stolen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: