Allmän pension Okategoriserade

Framtidens pensionärer

Idag i Almedalen har jag har lyssnat på en diskussion om hur dagens unga ska kunna få en hygglig pension. Under rubriken ”Youtubers får ingen pension – men vem bär ansvaret?” inledde Swedbanks privatekonom Arturo Arques med att konstatera att pensionssystemet är jättebra förutom det faktum att det ger väldigt låga pensioner – och lägre kommer det att bli för yngre generationer – och det är något som dagens politiker måste rätta till. Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (till höger på bilden) menade att det allmänna pensionssystemet borde förstärkas mao att staten tar ett större ansvar.

När i princip hela ansvaret vilar på individen behöver informationen om pensionssystemet bli bättre sa Kristina Althoff (till vänster på bilden), som är projektledare för Gilla din ekonomi på Finansinspektionen.

Sjukersättning till 67 föreslår Kommunals ordförande Tobias Baudin

Kommunals ordförande Tobias Baudin hade två konkreta förslag: låt pensionsavgifterna över intjänandetaket gå till pensionssystemet och gör möjligt att få sjukersättning till 67 år. Det senare förslaget skulle göra att de som inte orkar jobba ens till 65 skulle kunna skjuta upp pensioneringen och på så sätt höja sin pension. Utmärkta förslag om ni frågar mig!

5 kommentarer på “Framtidens pensionärer

 1. Ulla Granström

  Det är därför den yngre generationen måste engagera sig om kommande pensioner.

  Gillad av 1 person

 2. Ralfjohansson

  350000 tusen inte har pengar över till nöje det sosepotik.Samma som PRO.

  Gilla

 3. Ralfjohansson

  Det är tid att tänka omPRO

  Gilla

 4. Ralfjohansson

  Sverige går som tåget men inga pengar till pensionärerna vi skulle bara Arb i ca 45år hur ser PRO det vad lovade makthavande

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: